måndag 19 november 2012

Vaknade den 20:e november till regn. Undrar om vi har samma annorlunda väder om en månad också? Denna morgon guldkantas med frukost hos barndomsvännerna vid Palmesbacken. Har ju nog redan hunnit med första dukningen hemma men i det tillstånd jag befinner mej i så lär jag bli vrålhungrig om 15 minuter.

Som jag skrev tidigare skickade vi iväg fyra av våra hönor/tuppar på allhelgonalördagen och det blev lite glesare bland flocken. Tuppen blev mera harmonisk och hönsen började värpa igen efter en lång paus efter kycklingarna. Nå, förra veckan hade vi berguven på besök. Den slaktade två av våra hönor och sorgen var stor. Stackars söta fina Eggbert och hennes kyckling blev offer för den hungriga ugglan och Alfons som hade tagit Eggis till sitt hjärta från första stund var förkrossad. Han kan sitta hur länge som helst och titta på foton som vi tog i somras av den fina svarta hönan. Han har blivit lovad en ny Eggbert-look-a-like till våren.

Undrar, kan man tjuvstarta julpyntandet? Vill småningom sätta upp stjärnorna i fönstren nu när det är så mörkt ute. Kanske hönorna också ska få en liten stjärna i sitt fönster....

Må gott!


Söta lilla Eggbert.

2 kommentarer:

  1. Stackars Alfons :(

    Visst kan du börja julpynta!! Det gjorde jag i går. Julstjärnorna är uppe i vardagsrumsfönstren samt i burspråket, adeventsljusstaken lyser i köksfönstret samt julgardinen i köket är uppe. :)Bara att börja på. I dag hade jag tänkt börja gå igenom utebelysningen... Och åtminstone få lyst upp balkongen. Lite roligt måste man få ha en sån här tråkig o dyster dag.

    SvaraRadera
  2. Perfekt! Det blir att ta fram jullådan nu då. Måste bara tvätta bort flugskit och spindelnät mellan fönstren och dammsuga upp några fluglik. Grå å dyster e ju bara förnamnet på denna dag.... :/

    SvaraRadera